Недобре почистените килими са развъдници на инфекции

1
435
пране килими

Поддържането на чисти и свежи килими е много важна част от поддръжката на дома, която в много случаи се отлага. Най-честите причини за това са, че прането им в домашни условия отнема време, много труд, понякога е и технически невъзможно. А закарването им в автомивка и прибирането им, когато са мокри и тежки, също не е приятна процедура.

Но върху килимите на пода децата играят най-често. Също така на тях стъпваме ежедневно, от което те се замърсяват и трябва да се поддържат. Килимите са изключително склонни към замърсяване. Дълбоко в тъканите се набиват прах, косми, кожни люспи и какви ли не бактерии. А това е опасно за здравето за нас и нашето семейство.

Остарелите вече методи на пране на килими с пароструйка не могат да извличат мръсотията. Те по-скоро набиват патогенните частици навътре в основата на тъканите на килимите. Захабяват влакната и скъсяват живота на килимите. А сапунените препарати или шампоани за пране на килими са с химичен състав, който не може да бъде извлечен или изплакнат.

Как и къде да изперем килимите?

Добре е да посещаваме няколко пъти в годината фирма за професионално пране на килими, която да се погрижи за тях като ги почисти на 100%!

Съществуват нови съвременни технологии за пране на килими, които са създадени единствено за наше удобство и за да ни спестят време и средства.

Професионалните фирми в областта на прането разполагат със специализирана техника и различни по своята същност методи, които да гарантират качествено изпиране без риск от увреждане на вашите тъкани.

Там работят опитни и компетентни професионалисти, които, за разлика от персонала на една автомивка, са постигнали висока специализация на труда и могат да ви предоставят надеждна и бърза услуга за професионално почистване.

Спестете си време, усилия и нерви, като получите перфектно чист и изсушен килим с транспорт на фирмата.

СПОДЕЛИ

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете вашето име тук