Медика Стерил

0
302

Медика Стерил – третиране чрез стерилизация на опасни медицински отпадъци

АКГ Медика Стерил ООД стъпва на пазара със стерилизация на хирургични инструменти, като и до днес остава единствената по рода си фирма в Северна България.

Нашият офис: гр. Русе, ул. Рига 7а, Дом на услугите, ет.1, офис 2
Контакти: +359 885 434 499, ekostandart@abv.bg

Медика Стерил

Днес, след приемането на ЗУО, предлагаме и третиране чрез стерилизация на опасни отпадъци от хуманната и ветеринарната медицина. Медика Стерил e част от групата фирми, които транспортират и обезвреждат опасни медицински отпадъци, притежаващи лиценз от РИОСВ за събиране, транспортиране и обезвреждане на опасни медицински отпадъци.

Нашата цел е да осигурим платформа за ефективно обслужване на лица и фирми с дейност в областта на медицината. Фирмата е успешно звено, допълващо работния процес на: медици, индивидуални практики, дентални специалисти, доболнични и болнични заведения. Развиваме дейност в няколко големи общини в Северна България – Русе, Търговище, Габрово, Велико Търново, Свищов и Севлиево.

Медика Стерил притежава сертификати:

ISO9001 (система за управление на качеството), ISOOHSAS 18001 (стандарт за управление на безопасните условия на труд) и ISO14001 (система за управление на околната среда). Разполага с най-модерно напълно автоматизирано оборудване, предлагайки уникален затворен процес. От събирането до транспортирането и третирането на медицински отпадъци, както и изготвяне на отчети и справки за РИОСВ. Тази отлично организирана услуга печели време и средства на клиента.

Медика Стерил използва автоматична автоклавна система, като всички етапи на обработка и стерилизация са напълно автоматизирани и се контролират от вградена компютърна система. Инсталацията работи по технология, одобрена в страните от ЕС. Апаратурата обезврежда: спринцовки, марли, тампони и други небиологични отпадъци. Професионалната статистика ясно сочи липсата на вътрешно-болнични инфекции в заведения, ползващи нашите услуги.

Медика СтерилФирмата гарантира сигурност и стриктно спазване на графици чрез транспорта си, осигурен от 5 бр. микробуси и 3 бр. леки товарни автомобила.

Медика Стерил извършва транспортиране и обеззаразяване (третиране) на опасни биологични отпадъци. Извозване на медицинските отпадъци се извършва чрез собствени транспортни средства в твърди пластмасови контейнери с плътно затварящи се капаци. В последствие се третират в специализирана машина, като се обеззаразяват на пара с високо налягане и при 134’С, след което се превръщат в безопасен битов отпадък.

Друга важна част от услугите ни е предоставянето и на административни услуги. Изготвяме отчети по приложение №9 за ИАОС (Изпълнителна агенция по околната среда). Съставяме документи, необходими за класификация на отпадъци по наредба №2 от 2014г. Предлагаме също заверка и попълване на отчетна книга за образуване на производствени или опасни отпадъци. Изготвяме уведомление при прекратяване на образуване на отпадъци.

Бързината и високото качество на комплексното ни обслужване се базират на дълги години опит, отдаденост и развитие в областта. Трудностите по пътя ни, само ни помогнаха да разберем по-добре нуждите на клиентите и да намерим начин да сме оптимално ефикасни.

Медика Стерил осигурява сигурност, спокойствие и гарантирана безопасност на професионалистите в областта на медицината.

 

СПОДЕЛИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете вашето име тук